Utställningar

Utställning på Galleri Örhänget med en ny konstnärsbok av Richard Årlin

Lördagen den 8 maj har Galleri Örhänget, Höga Stigen 3 Stockholm vernissage med en ny konstnärsbok. Richard Årlins G.E. Två efterlämnade dikter & Historien om ett alfabet. Boken är tvinnad kring två dikter av Gunnar Ekelöf med en mycket speciell koppling till Richard Årlin och ackompanjeras av träsnitt samt berättelsen om  skapandet av ett nytt typsnitt. Som alltid när det gäller denne bokkonstnär handlar det om ett nytt mästerverk, oemotståndligt när man får det i sin hand. Boken är utgiven i fyrtio exemplar och ”numrerad” med individuella versaler från något av fyra egenhändigt skapade typsnitt. Utställningen pågår till och med den 12 juni 2021.

Bokbindare tolkar Tomas Tranströmer

Till Tomas Tranströmers ära finns nu en liten fin bokbandsutställning i det nyrenoverade Tranströmerbiblioteket, Medborgarhuset/Medborgarplatsen i Stockholm. Bokbanden är bundna av skandinaviska bokbindare som gestaltat något av Tranströmers verk.
Den 15 april skulle Tomas Tranströmer ha blivit 90 år. Det är första gången bokband visas i biblioteket! Man besöker utställning i tidskriftssalen på gatuplanet, ingång från Götgatan. Den finns att se fram till 12 september 2021.

/Lars Reveman